Let op met tijdelijke contracten!

april 3, 2014 Arbeidsrecht No Comments

Een tijdelijk arbeidscontract is praktisch en beperkt de risico’s. Maar opgepast! Per 1 juli 2014 verandert de wetgeving met betrekking tot elkaar opvolgende tijdelijke contracten.

Hoe is de huidige situatie?

Op dit moment mag u in drie jaar tijd maximaal drie contracten sluiten. Een vierde contract dat over de grens van drie jaar komt wordt op grond van de wet ‘vanzelf’ een vast contract. Zo’n keten wordt onderbroken als tussen twee opeenvolgende contracten een pauze van meer dan drie maanden zit. Dus maximaal drie contracten in drie jaar met een onderbreking van maximaal drie maanden.

Wat verandert er per 1 juli 2014?

De zogenaamde ‘ketenregeling’ verandert per 1 juli 2014. Straks mag u nog steeds maximaal drie opeenvolgende tijdelijke contracten sluiten, maar dan wel binnen twee jaar. Tevens wordt de keten pas onderbroken als er tussen twee opeenvolgende contracten een pauze van meer dan zes maanden zit.

Uitzonderingen

In CAO’s kunnen andere regels worden vastgelegd, maar altijd geldt: maximaal zes contracten in maximaal vier jaar. De regeling geldt overigens niet voor werknemers jonger dan 18 jaar die gemiddeld minder dan 12 uur per week werken. De keten start voor hen pas op hun 18e.
Geldt de nieuwe regeling meteen?
De nieuwe ketenregeling is pas van toepassing als u op of na 1 juli 2014 een (opvolgend) contract sluit. Wees vooral beducht op de 2-jaarstermijn bij verlenging van tijdelijke contracten!
Meer weten of nog vragen?
Bel of mail ons gerust en we beantwoorden uw vragen graag!

+ Neem contact op of bel 050 - 526 00 16